Kaurapuuron lumo – perinteinen aamiainen uudessa valossa

Aamu on monelle meistä päivän kiireisin osuus ja siksi oikeiden valintojen tekeminen aamiaisella nousee suureen arvoon. Yksi vakio valikoimassa vuodesta toiseen on kaurapuuro. Sinänsä yksinkertainen ruoka, mutta monipuolisuudessaan se tarjoaa merkittävän määrän ravitsevia elementtejä elämänrytmissä viilettävälle ihmiselle.

Kannattaa kuitenkin huomioida, että perinteinen kaurapuuro on saanut uudenlaisia muotoja ja tuutioita viime vuosien aikana, olipa puhe sitten chia-kauravanukkaasta tai tuorepuurolla. Kaurapuuro voidaan valmistaa lukemattomilla eri tavoilla, ja sillä voidaan saavuttaa hyvin erilainen makukokemus.

Kaurapuuro kannattaa valmistaa aina luomulaatuisesta täysjyväkaurasta, joka valmistuu hitaammin kuin pikakaurahiutaleet – mutta näin kaura säilyttää parhaiten arvokkaat kuitunsa ja monimutkaiset hiilihydraattinsa. Aamuun saa vielka extrapotkua lisäämällä keitettyyn puuroon marjoja tai hedelmiä. Kokeile esimerkiksi banaania ja mustikoita. Myös kaneli, kardemumma ja vaniljasokeri tuovat makeaa makua ilman lisättyä sokeria.

Yhteenvedon lausuen, kaurapuuro on oiva aamiaisvalinta, joka voidaan valmistaa maukkaaksi ja terveelliseksi lukemattomin eri tavoilla. Lisäksi se tarjoaa aamuihin monipuolisuutta, sillä kaurapuuroon voi lisätä monenlaisia aineksia oman maun mukaan. Joten miksi et kokeilisi erilaisia kaurapuuroresepteja ja löytäisi oman suosikkisi? Kaurapuuron kanssa jaksaa taas uudelle päivälle!

Dolores Carpenter

Back to top