Välimerellistä rakkautta – tervetuloa tutustumaan tabbouleh-salaatin maailmaan

Tabbouleh-salaatti ei ole monelle suomalaiselle tuttu tarjottavaa. Tämä Lähi-idästä kotoisin oleva salaatti on täynnä makuja, värejä ja terveydelle hyödyllisiä aineita. Nimensä mukaisesti, tabbouleh koostuu bulgurvehnästä, tuoreista vihanneksista sekä aromaattisista yrteistä. Tänään uppoudumme tämän keveän ja virkistävän salaatin saloihin.

Täynnä terveyttä ja makua

Tabbouleh on peräisin Libanonista, jossa sitä on syöty jo vuosisatojen ajan. Se on osa ns. Meze-pöytää, joka on Lähi-idässä tyypillinen tapa tarjoilla useita pieniä annoksia samanaikaisesti. Tabboulehin maku on raikas ja kevyt, ja se sopii mainiosti erityisesti kesäiseen ruokapöytään.

Tabbouleh on terveellinen salaatti, joka sisältää runsaasti proteiinia, kuitua ja vitamiineja. Bulgur on täysjyvävehnä, joka sisältää paljon ravintokuituja ja B-vitamiinia. Salaattiin käytetään runsaasti persiljaa, joka on erittäin terveellinen yrtti. Se sisältää runsaasti C-vitamiinia, K-vitamiinia, ja antioksidantteja. Myös tomaatit ja kurkut tuovat salaattiin vitamiineja ja raikkautta.

Helppoa ja nopeaa

Tabboulehin valmistus on helppoa ja nopeaa. Tarvitset vain bulgurvehnää, persiljaa, minttua, tomaattia, kurkkua, sitruunamehua, oliiviöljyä ja suolaa. Bulgur keitetään ensin, minkä jälkeen sen annetaan jäähtyä. Sillä aikaa kun bulgur jäähtyy, voit pilkkoa vihannekset ja yrtit. Ne sekoitetaan sitten bulgurin kanssa ja maustetaan sitruunamehulla, oliiviöljyllä ja suolalla.

Lopputuloksena on virkistävä ja maukas salaatti, joka sopii niin lounaaksi, illalliseksi kuin lisukkeeksi.

Päätelmä

Tabbouleh on terveellinen ja maukas salaatti, joka sopii kaikkiin tilanteisiin. Se on täynnä hyvää tekeviä raaka-aineita ja sen valmistus on nopeaa ja helppoa. Jos et ole vielä maistanut tabboulehta, niin suosittelen kokeilemaan – saatat yllättyä, kuinka herkullista se on! Sillä kerran maistettuasi, tabbouleh saattaa hyvinkin nousta yhdeksi suosikkisalaateistasi.

Dolores Carpenter

Back to top